Przepis na jajecznicę z papryczką chilli

W zasadzie chyba wszyscy lubimy jajecznicę. Przeważnie nasze rozbieżności w tym temacie ograniczają się do poziomu jej wysmażenia. Jedni lubią mniej, inni bardziej wysmażoną. Rzadko kiedy pewnie myślimy o przyrządzeniu sobie jajecznicy w inny sposób. Spróbujmy zatem poeksperymentować trochę z papryczką chilli. Będzie to lepsza wersja jajecznicy, szczególnie dla tych co lubią ostrzejsze potrawy. A więc do dzieła. Jajka wybijamy do miseczki. W zależności jak bardzo jesteśmy głodni, taką ilość jajek przyrządzamy. Musimy sobie również wcześniej przygotować dwa ząbki czosnku oraz papryczkę chilli. Najlepiej jeżeli będzie świeża, wtedy dodamy połowę dużej papryki. Czosnek kroimy bardzo drobno. Również paprykę staramy się drobno skroić. Wyciągamy patelnie, dajemy na nią kawałek masła. Rozgrzewamy i dodajemy paprykę oraz czosnek. Czekamy aż się razem podsmażą i teraz możemy wlać jajka i smażyć naszą jajecznicę. W zależności od upodobań smażymy ją albo do lekkiego ścięcia, albo całkowitego. Do wszystkiego możemy dodać szczypiorek, który doda fajnego smaku oraz soli i pieprzu do smaku.

Post Navigation